Vene kahdelle retkeilijälle

Keväällä 2014 aloin suunnittelemaan seuraavan veneen rakentamista. Halusin rakentaa veneen, joka soveltuisi 1-2 henkilön retkeilyyn. Sen tulisi olla kevytsoutuinen ja siinä tulisi olla myös purje ja mahdollisuus sähköperämoottorin käyttöön.

Veneen tulisi olla riittävän suuri, jotta kaksi henkilöä mahtuisi siihen varusteineen ja riittävän pieni, jotta sitä olisi helppo liikutella rannallakin. Purjeen tulisi olla mahdollisimman yksinkertainen ja maston pitäisi mahtua veneeseen soudettaessa.

Wooden Boat -lehden sivustolta löysin piirustukset pieneen soutu-purjeveneeseen nimeltä Catspaw Dinghy. Ennen kuin tilasin piirustukset, tilasin kirjan “How to build Catspaw Dinghy”, jossa kuvataan tämän veneen rakentaminen.

 

{ 3 kommenttia… add one }
 • Mika 19.8.2015, 15.14

  kerrohan lisää!

  Lähetä kommentti
  • Pekka Taskinen 20.8.2015, 17.18

   Tarkoitus on ollut kertoa tätä tarinaa jo aiemmin, mutta jotkut asiat omassa arjessani ovat menneet blogin kirjoittamisen edelle. Yritän pikkuhiljaa päästä postaus/viikko -julkaisutahtiin.

   Lähetä kommentti
 • Mika 22.8.2015, 16.33

  Hyvä. Seuraan tätä aihetta mielenkiinnolla, olen pientä purjevenettä harkinnut pitkään vaan on monia monia vaihtoehtoja joten jäänyt vielä harkintaan itsellä.

  Lähetä kommentti

Leave a Comment