Tämä vene on myyty

Kun aloin rakentamaan Catspaw Dinghy -venettä halusin rakentaa veneen, joka soveltuisi 1-2 henkilön retkeilyyn. Sen tulisi olla kevytsoutuinen ja siinä tulisi olla myös purje ja mahdollisuus sähköperämoottorin käyttöön. Veneen tulisi olla riittävän suuri, jotta kaksi henkilöä mahtuisi siihen varusteineen ja riittävän pieni, jotta sitä olisi helppo liikutella rannallakin. Purjeen tulisi olla mahdollisimman yksinkertainen ja maston pitäisi mahtua veneeseen soudettaessa.

Mielestäni moni noista tavoitteista on toteutunut. Retkiveneeksi Catspaw Dinghy soveltuu mielestäni parhaiten yhdelle henkilölle. Kyllä siinä kaksikin menee, mutta silloin kun, masto ja spriitanko pitäisi mahtua veneeseen kahden soutajan kanssa, niin mielestäni tulee hieman ahdasta.

Catspaw Dinghy on 12 jalkaa ja 8 tuumaa pitkä soutuvene, jolla voi myös purjehtia. Vene on rakennettu pääosin  mäntylaudasta, painokaaret haapaa, masto ja spriitanko kuusta. Veneessä on taittoköli, peräsin, airot ja dacronpurje. Vene on kyllästetty pellavaöljyllä, sisä- ja ulkopohja maalattu lyijymönjällä. Veneen sisäpinta on lakattu öljylakalla ja ulkopinta maalattu öljymaalilla. Ulkopinnan vesilinjan alapuoli on maalattu antifouling -maalilla.

Mökkiveneeksi Catspaw Dinghy soveltuu erinomaisesti. Vene on vakaa ja turvallinen ja suorastaan erinomainen soutaa. Yksinkertaisen rikinsä ansiosta Catspaw Dinghy soveltuu purjehdusharrastukseen myös kokemattomalle purjehtijalle.

Kesä alkaa olla ohi ja vene on myyty.

{ 0 kommenttia… add one }

Leave a Comment