Soutuveneen uloslyönti – piirtoruudukko

Uloslyönnin piirtoruudukon piirtämisessä kannattaa olla erittäin huolellinen. Yleensä uloslyöntipiirroksessa on kaksi kuvaa päällekkäin. Toinen on profiilipiirustus, jossa vene on kuvattu sivulta ja toinen tasopiirros, jossa vene on kuvattu päältä. Keskityn ensin profiilipiirroksessa tarvittavaan piirtoruudukkoon. Piirsin ensin peruslinjan. Se kannattaa sijoittaa piirustukseen siten, että myös sen alapuolelle jää riittävästi tilaa, koska kölin alareuna ulottuu keskiveneessä usein peruslinjan alapuolelle.

Seuraavaksi piirsin kaarileikkaukset, joita tässä piirustuksessa on kahdeksan. Niiden väli on 500 mm, paitsi etäisyys ensimmäisestä kaarileikkauksesta keulapuun ulkoreunaan on 600 mm. Kaarileikkaukset kannattaa sijoittaa piirustukseen siten, että veneen perään jää tilaa peräpeilin levityskuvan pirtämiselle. Ihanteellista olisi jos myös kaariruudun sopisi piirtämään veneen keulapuolelle. Minä piirsin sekä peräpeilin levityskuvan, että kaariruudun erilliselle paperille.

Seuraavaksi piirsin vesilinjat. Tässä piirroksessa vesilinjojen korkeudet peruslinjasta ovat 1 = 440 mm, 2 = 340 mm, 3 = 240 mm, 4 = 135 ja 5 = 60 mm.

{ 0 kommenttia… add one }

Leave a Comment