Purjehdus Catspaw Dinghy -veneellä

Spriipurjeen nostaminen ja laskeminen on yksinkertaista ja nopeaa. Se on kuitenkin helpointa ja varminta tehdä silloin kun ainakin veneen keula on rannassa. Kerran laskin purjeen vesillä ja onnistuin horjahtamaan siten, että astuin juuri veneen pohjalle laskemani spriitangon pään päälle. Tangon päässä olevan “haarukan” toinen puoli murtui. Kyllä harmitti. Korjasin spriitangon liimalla ja liimaamalla siihen tueksi pari suikaletta wengeä.

Kun myötä- tai sivutuuli tarttuu purjeeseen ja alkaa viedä venettä, hämmästyttää kuinka nopeasti vene liikkuu varsin kevyelläkin tuulella. Mieleen tulee ajatus, että mitenkään venettä ei saa samaan vauhtiin soutamalla.

Vastatuuliosuuksilla huomaan, että en osaa oikein purjehtia. Toisaalta löydän hieman vikaa myös vesistöstä, jossa purjehdin. Järvi on matala ja täynnä saaria, joten huomaan, että luoviminen on aika haastavaa. Luovit jäävät väistämättä niin lyhyiksi, että veneen nopeus käännöksissä ei aina ole riittävä. Retkeilykäytössä tämän kaltaisessa vesistössä käytännöllisintä ja nopeinta on laskea purje ja soutaa vastatuuliosuudet.

{ 0 kommenttia… add one }

Leave a Comment